به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از ایسنا شهرستان 300 هزارنفری چابهار باآنکه اهمیتی فراملی دارد ازنظر شاخصهای زندگی روزگار خوبی را نمیگذارند؛ از جمعیت بالای حاشیهنشینان در این بندر که چابهار را رکورددار بالاترین جمعیت حاشیهنشینی در کشور به نسبت جمعیتش را کرده تا شاخص 21 درصدی دسترسی به آب آشامیدنی و شاخص 2 متری سرانه فضای آموزشی و شاخصهای درمانی و بهداشتی که همه و همه نهتنها در ایران بلکه در محرومترین استان به گواه مدیران کشوری، استانی و محلی در چابهار رکورددار پایینترینها و ضعیفترینها هستند.
در شهر چابهار بهخاطر اهمیتش نهادها و ارگانهای اقتصادی مختلفی مستقر هستند، از صنایع بزرگ فولاد و پتروشیمی گرفته تا ارگانهای برخورداری مانند ادارهکل بندر، ادارهکل گمرک، سازمان منطقه آزاد و ادارهکل شیلات.
معینالدین سعیدی رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار میگوید: اگر هرکدام از این ارگانها بخشی از حاشیهنشینی و بحران آب در این شهرستان را با هر کمکی مرتفع کنند، تحولی بزرگ رخ میدهد، هر چند این ارگانها مأموریتهای اقتصادی دارند ولی مسئولیت اجتماعی که میتوانند ایفا نمایند.
به مسئولیتهای اجتماعی خود موظف و واقف هستیم
منطقه آزاد چابهار در نگاهی جدید چند سالی است طلایهدار عمل مسئولیتهای اجتماعی شده است، این سازمان در چندین نوبت به ارتقای شاخصهای زندگی در شهر چابهار کمک کرده است، یکبار به شهر آمبولانس هدیه داده و تنها بیمارستان شهر را با حمایت مالی خود مجهز به آی سی یو کرده و بار دیگر ساخت 5 مدرسه را برای بی مدرسهترین شهر ایران تقبل کرده است؛ حاشیهنشینان را هم با همکاری سازمانهای به نام بینالمللی مردمنهاد ایران و طرحهای کارآفرینی با حمایت مالی خودش توانمند کرده است. در آخرین مورد هم بهتازگی دو دستگاه ناوگان آبرسانی به شهر هدیه داده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار که خود بومی و جوان است و عمل به مسئولیتهای اجتماعی را وظیفه میداند، میگوید: شهرستان 300 هزارنفری چابهار ازنظر دسترسی به آب شاخص پایینی دارد، تنها 21 درصد مردم شهرستان چابهار به شبکه آب متصل هستند و بقیه و عمدتاً روستاها با ناوگان سیار آبرسانی میشوند.
عبدالرحیم کردی میافزاید: این ناوگان قدیمی و فرسوده است و گاها با عمر 30 سال، توان آبرسانی به مردم روستاها گاها در فاصلههای صد کیلومتر را ازدستدادهاند؛ ما بهعنوان یکنهاد اقتصادی که مأموریتهای اقتصادی مشخصی داریم، به مشکلات مردم چابهار واقفیم و در راستای مسئولیتهای اجتماعی، خود را موظف میدانیم تا جای ممکن به سرزمین همجوارمان کمک کنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح میکند: بارها شوراها و مدیران شهری چابهار به ما مراجعه کردند و خواستار کمک ما در تقویت ناوگان آبرسانی سیار شدند، ما هم این موضوع را به هیئتمدیره سازمان بردیم و پس از تصویب، دو ناوگان آبرسانی نوین به ارزش بالغبر 800 میلیون تومان و با ظرفیت 24 هزار لیتر به شهر هدیه دادیم تا حداقل روند آبرسانی به روستاهای محروم که مدتهاست درگیر خشکسالی هستند مقداری تسریع و تقویت شود.
کردی تأکید میکند: ما همچنان بهعنوان سازمانی اقتصادی به مسئولیتهای اجتماعی که داریم واقف و موظف هستیم؛ قاعدتاً باید در بخشی از مشکلات شهر مشارکت کنیم؛ نوروز همین امسال دو دستگاه آمبولانس مجهز به آی سی یو را به ارزش یک میلیارد و صد میلیون تومان به بیمارستان شهر هدیه دادیم.
وی بابیان اینکه چابهار از شاخصهای درمانی هم اوضاع خوبی ندارد، اضافه میکند: بیمارستان 158 تختهخوابی چابهار، تنها مرکز درمانی مجهز از پهنه شهرستانهای جاسک هرمزگان تا شهرستان راسک سرباز با جمعیتی حدود 800 هزار نفر است و مردم در این پهنه به این بیمارستان مراجعه میکنند که فشار مضاعفی را بر آن وارد کرده است هرچند که این بیمارستان قدیمی هم است؛ ما با علم به این موضوع در چندین نوبت بیمارستان را تجهیز کردیم، یکبار آمبولانس هدیه دادیم و در نوبتهای سالگذشته با حمایت مالی خود بزرگترین آی سی یو جنوب شرق کشور را در این بیمارستان راهاندازی کردیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار میگوید: با توجه به نیاز مبرم چابهار به احداث یک بیمارستان جدید 540 تختخوابی در مذاکرات خود با وزارت بهداشت، یک زمین تقریباً 24 هکتاری در بهترین نقطه از منطقه را برای احداث این بیمارستان اختصاص دادیم که بهزودی عملیات احداث آنهم با حضور وزیر آغاز میشود.
کردی خاطرنشان میکند: در یک نوبت دیگر هم سال گذشته با توجه به پایینبودن شاخصهای آموزشی در چابهار و کمبود مدرسه در این شهرستان، ساخت 5 مدرسه را تقبل کردیم که برخی آغازشده و برخی بهزودی آغاز میشود؛ ما کاملاً به مسئولیتهای اجتماعی خود واقف هستیم و تاجای ممکن به شهر و مردم کمک میکنیم.
14 میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی و بدهی ناوگان
درویش نارویی، مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان چابهار نیز میگوید: هماکنون حدود 50 تانکر کار آبرسانی به مردم روستاهای چابهار را انجام میدهند؛ 90 درصد روستانشینان با تانکر آبرسانی میشوند و روزانه 7 هزار سرویس آب میان روستاییان تقسیم میشود. سهمیه هر روستایی از این ناوگان 15 لیتر در روز است.
وی میافزاید: ناوگان آبرسانی چابهار فرسوده و قدیمی است و گاها 30 سال از عمر آنها میگذرد، برای تقویت آنها حداقل 14 میلیارد تومان نیاز است تا هم بدهیها به چاهها و ناوگان آب خصوصی صاف شود و هم تعدادی ناوگان خریداری شود.
نارویی تصریح میکند: در صورتی که کار آبرسانی به دلایل مختلف ازجمله فرسودگی یا بدهی با مشکل مواجه شود، مردم محروم روستاهایی که دو دهه است درگیر خشکسالی هستند، با بحران مواجه میشوند.
وی با تشکر از منطقه آزاد بابت اختصاص دادن این ناوگان، تأکید می کند: امیدواریم با درک به اهمیت چابهار و ناتوانی ما در بهبود ناوگان، ارگانها برخوردار همچون منطقه آزاد به میدان بیایند.
بقیه ارگانها به خود بیایند
رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار نیز بابیان اینکه درصورتیکه این ناوگان ناتوان شوند روند آبرسانی به مردم محروم چابهار قطع میشود، تأکید میکند: با توجه به خشکسالیهای مداوم در روستاهای چابهار و خشک شدن بیشتر هوتگها (گودالهای دستساز آب در روستاهای چابهار برای ذخیرهسازی آب سیلاب و باران) و همچنین فرسودگی بیشازحد ناوگان آبرسانی باید هرچه سریعتر ستاد بحران تشکیل شود و ستاد دستگاههای اجرایی را موظف کند که هرکدام به چابهار ناوگان آبرسانی اختصاص دهند.
معینالدین سعیدی با انتقاد از بیتفاوت بودن نهادهای برخوردار در چابهار نسبت به مشکل آب این شهرستان، گفت: در شهرستان چابهار بهخاطر اهمیتش صنایع مهم و نهادهای برخوردار اقتصادی مانند فولاد، پتروشیمی، بندر، گمرک، منطقه آزاد و شیلات وجود دارد، اما متأسفانه این ارگانها توجهی به مشکلات مردم چابهار ندارند.
وی خاطرنشان کرد: درست است که مأموریت این ارگانها اقتصادی است اما مسئولیت اجتماعی که دارند، چابهار پایینترین شاخصههای زندگی نظیر آب و حاشیهنشینی را دارد، این ارگانها این وضعیت را میبینند؛ اگر هرکدام یک ناوگان به چابهار اختصاص دهد ناوگان آبرسانی متحول میشوند؛ البته جا دارد از منطقه آزاد چابهار بهخاطر اختصاص دادن دو ناوگان تشکر کنیم، البته بعد از دو سال تصویب در هیئتمدیره آنها، امیدواریم بقیه ارگانها هم به خود بیایند.